Barkarby ju-jutsuklubb är en engagerad, trevlig och etablerad klubb på norra sidan Stockholm med en familjär känsla.

Kamratandan är viktig för våra tränande som består av både vuxna, barn, nybörjare och graderade i alla åldrar och av bägge könen, så du kan alltid känna dig varmt välkommen till våra träningar.

Vi tränar i Jakobsbergs sporthall, i B-hallen.

Alla från 9 år och uppåt är välkomna!

ATT BÖRJA TRÄNA...

Kontakta Svinto Sjösten på 070 626 66 07

eller maila: kontakt@barkarbyjjk.se

Vi tränar i vita GI (kampsportsdräkter).

Som nybörjare duger långärmad tröja och

långbenta träningsbyxor bra. OBS utan metalldelar.

Vi tränar barfota. Ta med vattenflaska och tofflor.

Du kan träna gratis några gånger innan du bestämmer dig!

Varmt Välkommen!

AVGIFTER...

Medlemsavgift (ej tränande) 100:- / termin

Barn (upp till 14 år) 500:- / termin

Vuxna 900:- / termin

Familjerabatt: 
Om tre eller fler i samma familj tränar 25% rabatt
(på ovanstående priser)

Plusgiro: 127 44 87-6

(Märk insättningen med namn, personnr, grad/grupp samt adress om möjligt)

Vad är ju-jutsu?

Budo är samlingsnamnet på de japanska kampsporterna och självförsvarsformerna.
Ju-jutsu betyder mjuk teknik eller följsam konst. Ju-jutsu är en gammal japansk metod för att försvara sig utan att använda vapen.
Den Ju-jutsu som tränas idag är moderniserad och omarbetad för att passa det svenska samhället och vår lagstiftning om nödvärn. Ju-jutsu är den budoform som är mest inriktad på självförsvar, men samtidigt får man motion på köpet, som i vilken annan idrott som helst.
Ju-jutsu kan också tränas på en mer avancerad nivå med mycket snabba och svåra tekniker. Vi har också tävlingar i Ju-jutsu. Sverige är en mycket framgångsrik nation internationellt sett med ett flertal EM- och VM-medaljer.

Ju-jutsuträningen är omväxlande och rolig eftersom teknikinnehållet är väldigt brett.

Vi tränar t ex: frigöringar, nedläggningar, kast, bensvep, slag, sparkar, fasthållningar, transportgrepp m m (barnen tränar dock inte slag och sparkar). Vi använder olika färger på våra bälten för att skilja på elevernas kunskap och träningstid inom Ju-jutsu. Vi börjar med vitt bälte, sedan gult, orange, grönt, blått, brunt och slutligen svart bälte, som det finns 10 grader (dangrader).

Högst graderad i Sverige är vår stilchef Hans Greger som har 10:e Dan rött bälte.

Ju-jutsu introducerades i Sverige 1907 av Viking Cronholm. Den moderna Ju-jutsun började spridas i mitten av 1960-talet. Ju-jutsu Kai har idag cirka 7000 medlemmar i 93 klubbar över hela landet.

Ju-jutsu är en meningsfull träning för alla oavsett ålder och kön. Du lär dig ett effektivt självförsvar, får bättre koordination, blir smidigare och starkare samt får en större kroppsännedom, och inte minst många nya vänner.

Våld skall inte mötas med våld utan med teknik, kunskap och smidighet.

Historia

Ju-jutsuns historia börjar med den indiske buddhistmunken Daruma, som på 500-talet förde zen-buddhismen till Kina. Men de tekniker som ju-jutsun bygger på sattes i system och benämndes ju-jutsu långt senare, någon gång på 1600-talet, i Japan då samurajerna lärde sig använda tekniker utan vapen.
I Sverige har ju-jutsuns historia i hög grad präglats av Viking Cronholm, atleten som införde ju-jutsun till landet kring sekelskiftet. Ett par intressanta artiklar om honom har skrivits av Jan Malmstedt.

Mer ju-jutsu historia kan du hitta på Ju-jutsu kais hemsida:www.ju-jutsu.se